Često postavljena pitanja

 • Provjerite je li gumb za uključivanje četkice uključen. Ako nije, četkica se neće uključiti. Napomena: Prekidač četkice se isključuje svaki put kad se uređaj isključi.

  Provjerite ima li zakrčenja na valjku s četkicama.

 • Ako nema zakrčenja...
  - Ovaj uređaj obuhvaća značajku za resetiranje valjka s četkicama, te ako se veliki otpadak zaglavi u valjku s četkicama, ugasit će se.
  - Ako se ovo dogodi, isključite uređaj i uklonite zakrčenje.
  - Pričekajte oko 15 sekundi da se motor ohladi prije ponovnog uključivanja uređaja. Nakon ovog vremena, četkica će pravilno funkcionirati. 

  Ako nema zakrčenja.
  - Možda morate očistiti valjak s četkicama. Isključite uređaj i okrenite četkicu prema sebi
  - Na dnu uređaja na podnožju, s desne strane podnožja, stoji sigurnosna brava. Ako pokazuje na zaključano, klizajući gumb će pokazivati na oznaku na „zaključano“. Za otključavanje, pomjerite strelicu prema oznaci za „otključano“. (Vidjeti dolje na slikama)

  lock

  Podignite jezičak te izvadite četkicu iz podnožja i očistite četkicu.  (Vidjeti dolje na slici prikazan jezičak). Napomena:  Nema remena da se ukloni i provjeri.

  lift the tab

  Uklonite valjak s četkicama, provjerite ima li oštećenja na krajnjim poklopcima na valjku s četkicama i kućištu podnožja. Također provjerite i uklonite nagomilanu nečistoću s valjka s četkicama kad ga uklonite.

  Gurnite četkicu natrag na mjesto i zaključajte je tako što ćete gurnuti strelice na bravi prema oznaci "zaključano". Četvrtasti kraj ulazi u četvrtasti otvor ispod brave. Pokušajte rukom okrenuti četkicu. Ako ovo pomogne, ponovno uspravite usisavač, uključite ga i provjerite je li se četkica započela okretati kroz prozor za četkicu.

  Ako se četkica ne okreće, ponovno skinite podnožje, uklonite četkicu te pokušajte s drugom četkicom (ako imate još jednu sem one koja dolazi s uređajem). Ako ova četkica radi, onda se vanjska četkica mora zamijeniti.

  Ako se četkica i dalje ne okreće i druga četkica ne radi, kontaktirajte BISSELL.

Svjetlo će se isključiti kad je uređaj spreman za raspršivanje pare. Ovo može potrajati par minuta.

Isključite uređaj iz struje i pričekajte (oko 5 minuta) da uređaj bude spreman za raspršivanje. Provjerite ima li vode u spremniku. Kad je uređaj hladan, možete dodati vodu.

Uređaj mora biti na ravnoj površini i mora se ostaviti uspravno i dolje prije odlaska.  Ako usisavač nastavi padati, kontaktirajte BISSELL.

Model i serijski brojevi nalaze se na stražnjoj strani ručnog čistača.

Multireach serial number

Ako uređaj ostavite sekundu ili dvije dulje na jednom mjestu, može ostaviti bijelu mrlju i trag na podu obrađenom voskom. Ovo se može ukloniti ocatom i vodom.

Uvijek temeljito očistite ili usisajte pod prije uporabe čistača. Na taj će se način odstraniti nečistoća.

Provjerite koju vrstu podova imate. Parni čistač PowerFresh sjajan je za uporabu na podovima od pločica, vinila, linoleuma, mramora, keramike, kamena i zabrtvljena drva; Nemojte koristiti čistač na nezabrtvljenim drvenim podovima.

Jeste li stavili drugu tekućinu osim vode u spremnik? Samo se voda smije koristiti za punjenje spremnika. Sve drugo, kao ocat, može prouzročiti tragove, ali također trajno oštetiti čistač.

Ako ste punili spremnik samo vodom, pokušajte očistiti tragove vlažnim ručnikom.

Sada pogledajte navlaku od mikrovlakana. Ako ima čudnu tvar, najvjerojatnije je došla s poda.

Ako možete ukloniti tragove ručnikom ili navlaka od mikrovlakana ima čudnu tvar, tragovi su najvjerojatnije prouzročeni laštilom ili voskom za podove. Uporabom čistača na podovima s voskom može se umanjiti sjaj.

Ako nije korišteno laštilo ili vosak na vašim podovima, trebate provjeriti upute za održavanje proizvođača podova.

Ako možete ukloniti tragove, operite navlake blagim deterdžentom u perilici za rublje. Ne dodajte omekšivač ili izbjeljivač.

Filtar će promijeniti izgled od zeleno-bijele boje s točkama u punu plavu boju kako bi ukazao kad je vrijene za zamjenu. Filtar se također mora zamijeniti ukoliko je napukao.

Držanjem Parnog čistača na jednom mjestu 15-20 sekundi možete dezinficirati pod tako što ćete ubiti bakterije kao što su E. coli i salmonela, ako se upotrebljava prema uputama

Ako je teško ukloniti filtar, izvadite crijevo i onda izvucite filtar pomoću „drški“. Prvo izvadite donje crijevo, zatim okrenite gornje crijevo na lijevo dok se ne izvuče. Zatim uhvatite filtar s obje strane i izvucite ga. „Lažni“ filtar ima malu dršku. Bijeli filtar ima dvije drške, po jednu na svakoj strani.

Sve što trebate jest odvijač s ravnom glavom! Jezičak unutar cijevi drži prozirni poklopac na mjestu. Ubacite odvijač u cijev pod kutom prema gore i u isto vrijeme povucite prozirni poklopac kako biste ga oslobodili. Vidjeti sliku:

 

spotclean

Prati na normalnom ciklusu blagim deterdžentom za najbolje rezultate. Ne koristiti izbjeljivač, jer može prouzrokovati cijepanje navlaka. Ne preporučuje se uporaba nikakva omekšivača s navlakama od mikrovlakana.

Držač za crijevo spaja se na stražnjoj strani uređaja na strani spremnika za čistu vodu. Fleksibilno crijevo se tada obmota oko uređaja koje držač drži na mjestu.

Vaš novi parni čistač nema gumb za uključivanje. Čistač će se uključiti kad je ukopčan u struju, i bit će uključen dok se ne iskopča iz struje. Pomoću gumba Razina pare, odaberite razinu pare koju želite koristiti. Svjetlo za indikaciju Razine pare trepti plavo kad se uključi, i bit će stabilno plavo kad je čistač spreman za parenje.

Nemojte stavljati kipuću ili vodu iz mikrovalne u spremnik. U spremnik se može staviti voda do 60 stupnjeva Celzija, ne toplija.

Parni čistač je spreman za čišćenje za oko 30 sekundi. Kad se upali svjetlo za indikaciju na prednjoj strani, spremni ste za čišćenje. Međutim, tijekom prvog korištenja, možda će trebati malo više vremena, jer voda mora proći kroz filtar do grijača. Ovo će se dogoditi samo tijekom prvog korištenja ili kad se koristi novi filtar.

Ovaj uređaj možete koristiti kao parni čistač i usisavač u isto vrijeme. Pratite upute na donjoj tablici za podešavanja. Možete ga također koristiti samo kao usisavač i samo kao parni čistač. Ima 6 različitih podešavanja za ovaj uređaj. Vidite na donjoj tablici kako se može koristiti ovaj uređaj:

instruction of settings vac & steam

Da, svi štapni usisavači Multireach prestat će s punjenjem kad se napune. Međutim, modeli 12V se trebaju puniti samo kad su potpuno ispražnjeni. Modeli 18V i 15,2V mogu biti na punjaču cijelo vrijeme.

Parni čistač tvrtke BISSELL omogućuje 100% čišćenje bez kemikalija. Ne preporučuje se uporaba drugih sredstava osim vode (destilirane ili demineralizirane) u spremniku. Posjetite odjel za parne čistače na našoj internetskoj stranici kako biste dobili više informacija o ovim inovativnim proizvodima za čišćenje.

Je li baterija puna? Ako nije, provjerite je li uređaj u "OFF" položaju prije punjenja i punjač ukopčan u utičnicu koja radi.

Serije 1311 i 1312 trebaju punih 4 sata punjenja pri prvoj uporabi, i do 4 sata ponovna punjenja ovisno o uporabi.

 

Charging

 

Serija 1313 treba punih 8 sati punjenja pri prvoj uporabi, i punih 8 sati je potrebno kako bi baterija ponovno povratila pun kapacitet.

 

Charging

 

Samo koristite punjač koji dolazi s vašim čistačem MultiReach, a punjač mora biti pravilno ukopčan u bazu za punjenje ukoliko je uređaj ima.

Je li kabel čvrsto ukopčan u utičnicu? o Ako jest, provjerite je li pregorio neki osigurač ili prekidač u kućanstvu. o Provjerite je li punjač pravilno ukopčan u bazu za punjenje o Provjerite je li punjač topao o Ako se punjač ne zagrije tijekom punjenja (pogledajte grafičke prikaze gore), možda ćete morati zamijeniti punjač. Napomena: Neće se zagrijati ako je uređaj puno ili potpuno napunjen.

Ako uređaj i dalje ne radi nakon što je obavljeno potpuno rješavanje problema, kontaktirajte BISSELL.

Je li spremnik za nečistoću pun?

Ako je spremnik za nečistoću pun, ispraznite ga

Ako je prazan, provjerite da ne nedostaju filtar i filtarski zaslon i jesu li pravilno postavljeni u posudu za nečistoću (filtar se zaključa unutar filtarskog zaslona) (Vidjeti slike dolje)

 

filter

 

filter

 

Neki od filtra nedostaje?

Ako je tako, moraju se poručiti. Ne koristite uređaj bez filtra i filtarskog zaslona. Možete oštetiti motor i poništiti jamstvo.

Jesu li filtar i filtarski zaslon prljavi?

Ako je tako, uklonite posudu za nečistoću s ručnog usisavača. Izvucite filtarski zaslon, koji obuhvaća filtar, iz sredine posude za nečistoću. Izvucite bijeli filtar (morate otključati filtar iz zaključana položaja kako biste ga podigli), te operite filtarski zaslon i filtar toplom vodom i blagim deterdžentom. Moraju biti potpuno suhi i unutrašnjost posude za nečistoću očišćena prije no što se vrate filtri. (Vidjeti dolje na slikama kako ukloniti filtar sa zaslona).

 

filter

 

filter

  "

Obrišite unutrašnjost posude za nečistoću prije ponovnog postavljanja filtra tako da se filtri sigurno pričvrste.

 

Je li spremnik za nečistoću sigurno zabravljen?

Ako nije sigurno zabravljen, uklonite spremnik za nečistoću i ponovno ga postavite. Trebate čuti kako „škljocne“ na mjesto na ručnom usisavaču.

Ako uređaj i dalje raspršuje prašinu, kontaktirajte BISSELL.

"

Modeli 1311, 1312 imaju prekidače za usisavanje na ručki. Provjerite koristite li odgovarajuću usisnu snagu za vrstu čišćenja. Usisna snaga se može kontrolirati pritiskom na gumb +/- na ručki. Čut ćete promjenu u motoru - jače za veću usisnu snagu slabije za manju usisnu snagu.

Na modelima serija 1311 i 1312, usisavači imaju tehnologiju EdgeReach™. Ako uređaj ne usisava pravilno, provjerite je li EdgeReach isključen. Ako nije isključen, nečistoća će se pomjerati oko uređaja, te se neće kupiti ništa ispred vas. Međutim, ako želite koristiti EdgeReach, pritisnite gumb EdgeReach na ručki. Ovo će uključiti značajku EdgeReach i osvjetlet će se strane podnožja kako biste znali da je uključena. (Vidjeti dolje na slikama).

EdgeReach bar

Provjerite je li podnožje potpuno umetnuto u uređaj i također je li ručni usisavač potpuno zabravljen u kućištu uređaja. Ako ručni usisavač nije potpuno zabravljen u kućištu uređaja, uređaj se neće uključiti.

Odvojite ručni usisavač od uređaja. Uhvatite dršku ručnog usisavača i izvucite ga.

Spremnik za nečistoću mora biti prazan. Pritisnite crni gumb odmah ispod gumba za uključivanje na ručnom usisavaču. Izvucite posudu za nečistoću, uklonite filtar i filtarski zaslon, i ispraznite nečistoću u smeće. (Vidjeti dolje na slici).

dirt cup

Provjerite je li posuda za nečistoću pravilno spojena s ručnim usisavačem. Treba škljocnuti na mjesto i ne smije biti prostora između posude za nečistoću i baterije. (Vidjeti dolje na slici).

BISSELL multireach

Odvojite ručni usisavač od uređaja. Odvojite spremnik za nečistoću od ručnog usisavača te uključite uređaj kako biste provjerili usisnu snagu na provodu motora. (Vidjeti dolje na slici)

suction

Ako ima usisne snage na provodu motora kad je ručni usisavač uklonjen, uključite ga i provjerite ima li usisne snage na kraju mlaznice.

Ako nema usisne snage, provjerite je li mlaznica začepljena. Ako jeste, uklonite začepljenje i ponovno provjerite usisnu snagu.

Suction power

Je li posuda za nečistoću puna? Ako je puna - ispraznite je. Ako je prazna, provjerite filtar i filtarski zaslon. Jesu li prljavi? Ako su prljavi, uklonite posudu za nečistoću s ručnog usisavača. Izvucite filtarski zaslon, koji obuhvaća filtar, iz sredine posude za nečistoću. Izvucite bijeli filtar (morate otključati filtar iz zaključana položaja kako biste ga podigli), te operite filtarski zaslon i filtar toplom vodom i blagim deterdžentom. Provjerite jesu li potpuno suhi prije ponovnog postavljanja u posudu za nečistoću. (Vidjeti dolje na slikama kako ukloniti filtar sa zaslona).

filter

filter

Obrišite unutrašnjost posude za nečistoću, ponovno postavite filtre, sklopite ručni usisavač i vratite ga na uređaj. Provjerite usisnu snagu uređaja. Ako i dalje ne usisava.

Uklonite podnožje i provjerite ima li začepljenja na tri mjesta (Vidjeti dolje na slikama)

floor nozzle

filter

Je li podnožje pravilno zaključano? Trebate čuti kako škljocne na mjesto kad je pravilno postavljeno na uređaj.

Je li uređaj potpuno napunjen? Ako nije, kliknite na ČPP za Ne radi za upute za punjenje.

Ako uređaj i dalje ima slabu usisnu snagu ili nema usisnu snagu nakon što je obavljeno potpuno rješavanje problema, kontaktirajte BISSELL.

"

1. Provjerite spremnik za vodu i uvjerite se da je sigurno postavljen u čistaču.

2. Pogledajte poklopac i provjerite ima li pukotina.

3. Provjerite je li gumena brtva na vrhu poklopca još uvijek pričvršćena na poklopac. Koristite li nešto skupa s vodom u spremniku? Ocat će prouzročiti deformacije brtve. Druge otopine mogu izazvati kvar brtve i/ili drugih dijelova uređaja. Punite spremnik samo vodom. Ne koristite ocat niti druge otopine u spremniku.

4. Provjerite da x-ventil (nalazi se unutar otvora poklopca) pravilno radi. Gurnite ventil iznad umivaonika da provjerite izlazi li voda iz spremnika. Ukoliko ima problema, morat ćete zamijeniti sklop poklopca

"

Oprez! Vaš čistač će postati topao na dodir nakon nekoliko minuta uporabe, posebno baza i drugi niži dijelovi (drška je u redu). Upozoravajuća ploča se nalazi sa stražnje strane čistača kao podsjetnik.

Potvrdite koji dio curi. Ako uređaj curi s dna spremnika za čistu vodu, vidite ČPP, dio koji se odnosi na curenje spremnika za čistu vodu.

Provjerite je li razdjelnik u spremniku za nečistu vodu pravilno postavljen. Strelica na razdjelniku treba biti u ravnini s ikonom lokota na spremniku za nečistu vodu. Ako nije zabravljen, spremnik za nečistu vodu će curiti ili će uređaj curiti na dnu. Vidjeti sliku:

 

spotclean

 

Uklonite spremnik za čistu vodu, napunite vodom te vidite curi li (kad je uklonjen s uređaja).

 
 • Ako spremnik za čistu vodu CURI, pogledajte dio ČPP "Spremnik za čistu vodu curi" za daljnju pomoć.
 • Ako spremnik za čistu vodu NE curi, pokušajte sljedeće:
  - Uklonite spremnik za nečistu vodu te vidite ima li vode u prijemnom području. Ako ima vode u prijemnom području, provjerite nedostaje li crna brtva iz spremnika za nečistu vodu ili je pogrešno postavljena (visoki dio brtve mora ući u otvor vanjske, zaobljene strane spremnika). Provjerite je li brtva otvorena tako što ćete je izvaditi i stisnuti visoki zaslon, te će se morati otvoriti na kraju. Vidjeti dolje na slikama:

spotclean

 

spotclean

 

Provjerite funcionira li pravilno plovak u spremniku za nečistu vodu. Ispraznite spremnik za nečistu vodu i okrenute ga u više navrata. Plovak treba lako kliziti naprijed i natrag. Ako je plovak zaglavljen u otvorenom položaju, voda može ući u kućište uređaja. Možda ćete morati zamijeniti .plovak prema potrebi

Ako NEMA vode u prijemnom području, kontaktirajte BISSELL.

Međutim, ako se curenje nalazi na dnu mašine (i korak 2 nije problem), kontaktirajte BISSELL.

1. Pogledajte cijeli kabel da vidite ima li oštećenja. Ukoliko ih pronađete, zbog vlastite sigurnosti trebate prestati s korištenjem i zamijeniti kabel. Kontaktirajte BISSELL za zamjenu.

2. Pokušajte uključiti u drugu utičnicu, i ako i dalje ne radi provjerite strujni prekidač.

3. Vaš SpotClean ima unutarnju toplinsku zaštitu koja ga štiti od pregrijavanja. Kad se toplinska zaštita aktivira, motor za usisavanje će prestati s radom. Ako se ovo dogodi, pokušajte sljedeće:

 • Isključite čistač i iskopčajte uređaj iz struje. 
 • Provjerite ima li začepljenja na kraju crijeva i alatu te uklonite po potrebi. 
 • Provjerite ima li začepljenja u spremniku za nečistu vodu te očistite po potrebi.

Pustite motor da se ohladi isključen oko 30 minuta, toplinska zaštita automatski se resetira te možete nastaviti čišćenje. Ako se toplinska zaštita i dalje aktivira, kontaktirajte BISSELL.

1. Nakon čišćenja spremnika za vodu vodom i formulom, isperite crni poklopac na dnu i postavite spremnik na SpotClean. Spremnik za vodu SpotCleana ima udubljenja na dnu za lakše postavljanje. Čvrsto pritisnite kako biste ga sigurno postavili i provjerite ima li prostora između spremnika i baze uređaja.

spotclean tool

Nakon što uklonite alat, provjerite raspršuje li ručka pritiskom na prekidač.

spotclean filter

Ako ručka ne raspršuje, pokušajte očistiti mlaznicu za raspršivanje pomoću nesavijene spajalice.

spotclean

2. Provjerite sadrži li spremnik za čistu vodu otopinu/vodu. Na umivaoniku možete gurnuti mali crni ventil na dnu spremnika kako biste vidjeli prolazi li voda kroz njega. Ako voda ne prolazi kroz ventil, možda ćete morati zamijeniti spremnik. Ako voda prolazi kroz ventil, uređaj je možda ostao bez snage. Nježno podignite spremnik za čistu vodu i pritiskajte prekidač za raspršivanje ILI nježno pritisnite spremnik za čistu vodu i pritiskajte prekidač za raspršivanje.

3. Ako ručka ne raspršuje kad je alat uklonjen, možda morate očistiti alat. Možete očistiti vrh raspršivača alata četkicom ili spajalicom. Također provjerite ima li napuklina.

Je li pomoglo? Ako nije…

Usisajte nekoliko spremnika tople čiste vode u spremnik za nečistu vodu. Ovo će očistiti začepljenja za prolaz otopine unutar fleksibilna crijeva. Nakon toga, pokušajte ponovno raspršiti.

Ako i dalje ne raspršuje, kontaktirajte BISSELL.

1. Provjerite je li spremnik za nečistu vodu pun. Možete isprazniti spremnik na 2 različita načina: Zaobljen poklopac na dnu ili na crnom gumenom čepu na vrhu; ako je labav ili skinut neće dozvoliti usisavanje. Provjerite je li se povratila usisna snaga.

 

spotclean

 

2. Uklonite spremnik za nečistu vodu. Provjerite ima li usisne snage na otvoru ispod spremnika tako što ćete staviti ruku preko.

 

spotclean filter

 

Ako nema usisne snage, kontaktirajte BISSELL.

 

Ako ima usisne snage, izvucite crnu brtvu s dna praznog spremnika koji ste uklonili. Provjerite je li zabravljena, nedostaje li ili je pogrešno postavljena u spremnik za nečistu vodu; provjerite hoće li se brtva otvoriti tako što ćete stisnuti ravan kraj i ponovno je postavite. Visoki dio brtve mora ući u zaobljen otvor (Vidjeti dolje na slikama)

 

spotclean filter

 

Zamijenite spremnik za nečistu vodu i uhvatite crijevo. Provjerite ima li usisne snage na kraju crijeva bez dodatka tako što ćete usisati vodu iz umivaonika ili posude.

 • Ako NEMA usisne snage na kraju crijeva:
  - Provjerite ima li začepljenja u crijevu tako što ćete dići crijevo iznad uređaja kako bi voda mogla ući u spremnik za nečistu vodu. U suprotnom, kontaktirajte BISSELL. Ako ima usisne snage na kraju crijeva
  - Provjerite ima li pukotina na alatu za tkanine na namještaju. Zamijeniti po potrebi.
  - Očistite vrh raspršivača alata četkicom i/ili spajalicom.

4. SpotClean je dizajniran da se zaštiti od pregrijavanja unutarnjom toplinskom zaštitom koja isključuje uređaj kad se pregrije. Kad se toplinska zaštita aktivira, motor za usisavanje će prestati s radom. Ako se to dogodi, isključite stroj i iskopčajte ga iz električne mreže. Provjerite ima li začepljenja u crijevu i dodatku i uklonite po potrebi. Provjerite ima li začepljenja u spremniku za nečistu vodu i oko plastična stupa u sredini. Pričekajte trideset (30) minuta i toplinska zaštita će se automatski resetirati te možete nastaviti s čišćenjem.

5. Ukoliko nijedno od ovih rješenja ne funkcionira, kontaktirajte BISSELL

NE KORISTITE OCAT NITI DRUGE OTOPINE SEM VODE ILI DEMINERALIZIRANIH VODA S MIRISOM ZA PARNE ČISTAČE TVRTKE BISSELL U SPREMNIKU.

1. Provjerite sadrži li ispravan spremnik vodu. (Spremnik za vodu a ne posuda za nečistoću).

2. Provjerite je li LED svjetlo „Para spremna“ prestalo treptati (oko 30 sekundi). Pričekajte dok svjetlo postane stabilno i pokušajte pariti.

Make sure the "Steam Ready" LED light has finished blinking.

3. Provjerite je li postavka za paru LED svjetla podešeno na "HI". Ako nije upaljeno, uređaj neće pariti.

Make sure the steam setting LED light is on "HI" If it is not lit.

4. Morate držati prekidač na ručki do dva minuta kako bi se jedinica pokrenula.

5. Provjerite je li filtar** pravilno namješten. Uklonite uložak. Provjerite je li crna brtva i dalje s vanjske strane jednog od dva priključaka uloška. „X“ ventil je unutar rupe u koju se postavlja ovaj priključak. Pritisnite ovo kako biste provjerili protok vode (uređaj mora biti isključen). Dlanom jako gurnite uložak na mjesto kako bi se pravilno namjestio. Na ovaj način pumpa neće usisavati zrak oko brtve. **Nemaju svi uređaji filtar za vodu. Neki imaju „lažni“ filtar. Ovaj uređaj treba filtar, ali ne filtar za vodu, on nije obvezan.

Dummy filter vac & steam

Ne smije biti prostora između uređaja i filtra kad se pravilno instalira (desno).

There should be no gap between the filter and the machine when it is installed properly.

6. Ponovno priključite uređaj, pričekajte 30 sekundi da LED svjetlo „Para spremna“ prestane treptati. Postavite gumb za svjetlo „HI“ na „HI“ LED. Držite prekidač na ručki zatvoren dva minuta.

7. Ugrađen je novi filtar? U tom slučaju, držite prekidač barem 2 minuta kako bi se filtar napunio vodom. Treba početi pariti. Također možete namočiti filtar 10 do 15 minuta kako bi se filtar natopio.

8. Skinite podnožje s uređaja, uklonite podlošku podnožja i navlaku, te pomoću spajalice uklonite začepljenja na vrhu za paru na podnožju kao i na podloški podnožja.

ream the steam tip on the foot as well as the foot tray with a paper clip to remove any obstructions

"

Koja vrsta poda se čisti? Abrazivni podovi kao grube pločice, opeka, itd. više će utjecati na navlake nego gladak pod od vinila. Kad čistite abrazivne podove, potrošit ćete više navlaka no kad čistite glatke podove.

Perite navlake za čišćenje u perilici za rublje s blagim deterdžentom. NE DODAJTE omekšivač ili izbjeljivač. Njihovom uporabom navlake će se brže pocijepati i pojavit će se rupe.

"
"

1. Provjerite je li filtar sigurno postvljen na jedinici.

2. Provjeriti konektor na filtru. Ako je polomljen u prijemniku, možete pokušati ukloniti slomljeni dio iz prijemnika pomoću malog odvijača. NAPOMENA! ISKLJUČITE UREĐAJ IZ STRUJE PRIJE UKLANJANJE POLOMLJENOG KONEKTORA. Filtar je dio koji ne pokriva jamstvo. Ukoliko ga ne možete ukloniti, odnesite stroj u BISSELL ovlašteni servisni centar za pomoć.

3. Provjerite ima li pukotina ili oštećenja na filtru. Zamijeniti filtar po potrebi.

4. Provjerite je li o-prsten na mjestu. Ako ga nema, mora se poručiti novi filtar.

5. Ukoliko je o-prsten na mjestu, provjerite ima li deformacija. Ukoliko koristite nešto kao dodatak vodi u spremniku, to će deformirati o-prsten. Ocat će prouzročiti deformacije. Druge otopine mogu izazvati kvar o-prstena i/ili drugih dijelova uređaja. Sukladno uputama, SAMO se voda smije koristiti za punjenje spremnika.

Ako i dalje imate poteškoća sa uređajem, odnesite ga kako bi ga pregledali u lokalnom Servisnom centru.

"

Ukoliko voda curi, provjerite da ne dolazi s dna filtra.

1. Provjerite je li filtar dobro postavljen.

2. Provjerite ima li oštećenja na spremniku i umetku na poklopcu ili da nisu loše sklopljeni. Poklopac na ovom modelu mora biti jako pričvršćen.

3. Provjerite jesu li spremnik i filtar sigurno postavljeni na jedinicu bez razmaka.

4. Provjerite ima li pukotina ili oštećena na filtru.

Lupkanje je normalan zvuk kada pumpa pokušava povući vodu kroz uređaj. Dogodit će se pri prvom korištenju, svaki put kad nestane vode u jedinici i ako se ne upotrebljava dulje vrijeme, te voda ispari ili se koristi novi filtar. Ako prvi put koristite uređaj, držite prekidač dok buka ne nestane do 1 ½ minute.

Ako NIJE prvi put da koristite uređaj, onda voda ne može proći. Provjerite ima li vode u spremniku i je li filtar pravilno postavljen bez razmaka.

Ako se jedinica nije upotrebljavala dulje vrijeme, držite prekidač 30 sekundi, jer bi to trebalo riješiti problem.

1. Provjerite ima li oštećenja na cijeloj dužini kabela. Ako ima oštećenja, odnesite uređaj u najbližu ovlašteni servisni centar.

2. Provjerite je li jedinica ukopčana u utičnicu koja radi.

3. Uređaj mora imati dovoljno vremena za zagrijavanje prije parnog čišćenja.

Ako i dalje imate poteškoća s uređajem, odnesite ga kako bi ga pregledali u lokalnom Servisnom centru.

NE KORISTITE OCAT NITI DRUGE OTOPINE SEM VODE U SPREMNIKU.

Provjerite sljedeće:

1. Ima li prekidač napon?

Ako NEMA, drška je nepravilno sklopljena. Iskopčajte kabel iz utičnice i ponovno spojite ručku. Iskopčajte jedinicu i ponovno sklopite ručku

Ako IMA, provjerite filtar...

  a. Uklonite filtar

  b. Provjerite ima li pukotina na filtru sa strane ili na gornjem dijelu. Provjerite ima li pukotina na cijelom filtru i linijama plastična kalupa. Možda ih je teško vidjeti, te pregledajte filtar u dobro osvijetljenom području ili prostoriji. Ako ima pukotina, filtar se mora zamijeniti.

2. Provjerite boju kuglica u filtru - kuglice u filtru trebaju biti zelene boje. Kada zelene kuglice u filtru postanu plave boje, filtar se mora zamijeniti. Za najbolju učinkovitost filtra, možete rabiti destiliranu vodu.

3. Provjerite je li filtar pravilno namješten, i je li konektor neoštećen. Možda ćete morati gurnuti filtar dok ne nestane prostor između dna filtra i uređaja.

4. Provjerite je li spremnik pun vode na sobnoj temperaturi i je li poklopac pravilno postavljen. Poklopac na ovom modelu mora biti jako pričvršćen. Provjerite poklopac nad umivaonikom. Ako ne propušta vodu, možda se mora zamijeniti.

5. Provjerite je li Svjetlo koje označava da je uređaj spreman uključeno. Može proći do minut vremena dok se grijač ne zagrije.

Ako svjetlo koje označava da je uređaj spreman nije uključeno.…

  a. Provjerite je li kabel uključen u utičnicu koja radi. Ako se svjetlo koje označava da je uređaj spreman ne uključi nakon jedne minute i/ili uređaj se ne zagrije, uređaj trebaju pregledati u ovlaštenom Servisnom centru tvrtke BISSELL.

  Ako je plavo svjetlo koje označava da je uređaj spreman uključeno: a. Pritisnite prekidač, koji će možda trebati do 2 minute da započne pariti.

  b. Uklonite spremnik i filtar s jedinice i provjerite paru, tako što će te naliti malo hladne vode u otvor gdje se filtar spaja s jedinicom te pritisnite prekidač do 2 minute. Provjerite je li navlaka spojena s bazom prije provjere pare.

Ako NEMA pare kad nalijete vodu u otvor filtra, uklonite glavu čistača i provjerite paru na vrhu raspršivača, tako što ćete skinuti jedan vijak s baze uređaja. Provjerite je li navlaka spojena s bazom nakon uklanjanja glave čistača.

Ako NEMA pare nakon uklanjanja glave čistača, isključite i očistite vrh raspršivača spajalicom. Navlaka se mora ukloniti prije čišćenja vrha raspršivača. Ako i dalje nema pare, odnesite uređaj kako bi ga pregledali u ovlaštenom lokalnom Servisnom centru tvrtke BISSELL.

Ako IMA pare kad je uklonjena glava čistača… glava čistača je možda začepljena. Nalijte bijeli ocat na glavu čistača za čišćenje začepljenja.

Ako IMA pare kad nalijete vodu u otvor filtra, provjerite vodu u filtru. Kada je filtar nov, uređaj će možda trebati par minuta za pumpanje vode kroz njega. Jedinica može biti bučnija tijekom ovog procesa, ali će se brzo utišati. Možete namočiti filtar 10 do 15 minuta u hladnoj vodi kako bi se filtar natopio.

Provjerite ima li prekidač napon. Ako nema napon, uklonite gornju ručku i ponovno je spojite. Provjerite je li ručka potpuno pričvršćena kako bi se zaključala. Ako i dalje nema napona, mora se zamijeniti ručka.

6. Je li navlaka pravilno namještena na jedinicu? Trebate čuti kako „škljocne“ na mjesto.

7. Uklonite navlaku i provjerite je li crijevo na navlaci pravilno zabravljeno. Ako crijevo nije pravilno pričvršćeno na bazu, pričvrstite crijevo te postavite navlaku na bazu.

Ako i dalje nema pare, odnesite uređaj kako bi ga pregledali ili popravili u ovlaštenom lokalnom Servisnom centru tvrtke BISSELL.

"

1. Ova rupa je rasteretni tlačni ventil. Ovaj ventil je dizajniran za otpuštenje pare ako ima začepljenja unutar jedinice. *OPREZ: Ovo područje može biti vruće*

2. Uklonite glavu čistača i provjerite ima li začepljenja u vrhu raspršivača, tako što ćete skinuti jedan vijak s baze uređaja

*OPREZ: Vrh raspršivača može biti topao*

Pomoću spajalice, uklonite začepljenja iz vrha raspršivača. Navlaka se mora ukloniti prije no što se ovo obavi.

3. Provjerite filtar. Možda trebate zamijeniti filtar. Ako je filtar plave boje trebate ga zamijeniti.

Ako i dalje imate poteškoća sa uređajem, odnesite ga kako bi ga pregledali u lokalnom Servisnom centru.

"

Provjerite curi li ventil na spremniku. Crni okrugli ventil se treba pomjeriti kad ga pritisnete prstom. Ako je zaglavljen ili pomjeren na gore te otopina curi, pokušajte pritisnuti ga na dole.

Osim toga, provjerite ima li pukotina i otvora u spremniku. Zamjena spremnika će vam u svakom slučaju riješiti problem.

1. Provjerite je li brtva potpuno na mjestu. Ako nije potpuno postavljena u spremniku za nečistu vodu, prouzročit će curenje spremnika. Brtva može ući samo na jedan način.

2. Provjerite ima li nečistoća u crnoj brtvi. Ako ima nečistoća u pukotinama, brtva neće potpuno ući u spremnik za nečistu vodu te će prouzročiti curenje. Vidjeti dolje na slikama:

 

spotclean

 

3. Provjerite je li razdjelnik u spremniku za nečistu vodu pravilno postavljen. Strelica na razdjelniku treba biti u ravnini s ikonom lokota na spremniku za nečistu vodu. Ako nije zabravljen, spremnik za nečistu vodu će curiti ili će uređaj curiti na dnu. Vidjeti dolje na slikama:

 

spotclean

Tehnologija toplinskog vala Heatwave® omogućuje konstantan izvor topline te održava temperaturu vode tijekom čišćenja tepiha.

Usisna snaga ne slabi


 • Serija 1311 ima vrijeme rada od oko 40 minuta uporabom normalne usisne snage i oko 28 minuta uz maksimalnu usisnu snagu.

 • Serija 1312 ima vrijeme rada od oko 30 minuta uporabom normalne usisne snage i oko 20 minuta uz maksimalnu usisnu snagu.

 • Serija 1312 ima vrijeme rada od oko 15 minuta (Nema postavki za usisnu snagu za ovaj uređaj)

Laganija/kompaktnija - NiMH baterija ima istu težinu i veličinu kao i Litij-ionska baterija.

Duga pohrana


 • NiMH baterije mogu izgubiti 1 - 5% svoje pohrane kad se svakodnevno koriste . 
 • Litij-ionske baterije obično zadržavaju energiju čak i nakon više mjeseci pohrane.

Nisko održavanje/Bez "memorije" baterije (učinak memorije)

"

Nakon što se uređaj ohladi (oko 5 minuta) provjerite ima li vode u spremniku. Provjerite je li se crveni pokazatelj isključio. Svjetlo će se isključiti čim je uređaj dovoljno vruć za raspršivanje pare. Ako je svjetlo i dalje crveno, para neće izlaziti iz uređaja.

Provjerite je li mlaznica začepljena. Uklonite alat s uređaja te provjerite izlazi li para kad alat nije povezan. Ako izlazi para bez spojenog alata, očistite vrh raspršivača na alatu krajem spojnice. Ako ne izlazi para bez alata, pričekajte oko 5 minuta da se uređaj ohladi. Onda očistite mlaznicu spajalicom.

"

Pričekajte da se crveni pokazatelj isključi. Kad se svjetlo isključi, uređaj je spreman za uporabu. Ovo može potrajati par minuta.